Felhasználási feltételek

Hivatalos cégadatok:

Cégszerű megnevezés: PETFARM Kft.
Adószám: 12470651-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-687848
Bankszámla száma: 10102244-43270300-01003005
Székhely/telephely címe: 1222 Budapest, József A. u. 29.
Üzletünk címe: 1024 Budapest, Lövőház u 2-6.
Telefonszám: 06-1-345 8555
E-mail: kapcsolat@petfarm.hu
Weboldal: www.petfarm.hu

JOGI NYILATKOZAT

A megrendelés elküldésével és annak visszaigazolásával szerződés jön létre a PETFARM Kft., mint Eladó és a megrendelő, mint Vevő között.

Az Eladó köteles eljuttatni a Vevő által megrendelt termékeket a megrendeléskor megjelölt szállítási címre, az előre egyeztetett időpontban.

A Vevő köteles az általa megjelölt címre kiszállított termékeket átvenni és a vételárat, ill. szállítási díjat a futár részére kifizetni, amennyiben nem banki átutalással történik a fizetés. Banki átutalás esetén a Vevő a teljes számla összegét átutalja a webshop megadott bankszámlájára és csak annak megérkezése után történik meg a kiszállítás.
Helyszínen való termék átvétel esetében Vevő megfizeti a teljes számla összegét, Eladó átadja a megrendelt termékeket.

Eladó nem köteles a Vevő megrendelését teljesíteni, amennyiben annak ára egyértelmű elírás következtében hibásan szerepel a webáruház felületén, vagy az ár nem került feltüntetésre, esetleg a termék feltüntetett ára nagymértékben aránytalan annak általános piaci értékével.

JOGI ÚTMUTATÓ

Visszavásárlási garancia

A megrendelést követően, de a kiszállítást megelőzően a Vevő jogában áll a megrendelést visszamondani. Ezen igényét az ügyfélszolgálati telefonszámon, illetve e-mail címen jelezheti, a Vevőt ez esetben semmilyen költség nem terheli.

A vásárlástól való elállás joga

Amennyiben a termék házhozszállítása után kíván a Megrendelő a vásárlástól elállni, arra – Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet alapján – az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül lehetősége van. Ezen szándékát írásos formában, Eladó e-mail címére szükséges elküldeni. Ha a termék minősége a nem rendeltetésszerű használatból kifolyólag csökkent, Eladó kártérítés ellenében fogadja el a visszaküldési szándékot. Az elállás joga nem érvényes az egyedi tervezésű, gyártású, illetve a megbontott csomagolású termékek esetében. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
A terméket eredeti, sértetlen, bontatlan állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia címünkre. Az PETFARM Kft. kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú, hiánytalan és sérülésmentes csomagolású) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni.
Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a Vevő számára, a termék visszajuttatásáról azonban ügyfelünknek kell gondoskodnia. A Vevő kifejezett kérésére Ügyfélszolgálatunk megszervezi a termék visszaszállítását, de annak költsége a Vevőt terheli.
Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, Eladó kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a Vevő részére.

Adatvédelem

A www.petfarm.hu weboldal és webáruház a PETFARM Kft. tulajdona. A weboldalon megtalálható minden tartalom, képek, anyagok, funkciók grafikai és technikai kivitelezése szerzői jogvédelem alatt állnak, ezért részben vagy egészében való felhasználása kizárólag írásbeli engedéllyel lehetséges. A webáruházban forgalmazott áruk részletes leírása, szállítási körülményei az árucikkek információs oldalán található. Az esetleges elírásokért, pontatlanságért felelősséget nem vállalunk. A webáruházban történő rendelés feltételezi, hogy a megrendelő tisztában van az Internet lehetőségeivel és korlátaival, elfogadva a felmerülő hibákat. A webáruház üzemeltetői jogában áll a termékek árának, vagy ahhoz kapcsolódó határidők megváltoztatására, amely módosítások természetesen csak az online megrendelés időpontjától érvényesek, a korábban leadott megrendeléseket pedig nem érinti.

Webáruházi szolgáltatásaink igénybevételéhez Vevőinknek regisztrációs kérdőívet kell kitölteniük, mely a vásárlási és csomagküldési tranzakció lebonyolításához szükséges. Tájékoztatjuk Önt, hogy személyes adatait tiszteletben tartjuk és szigorúan bizalmasan kezeljük. Adatait a szerződés (a webáruházi megrendelés) teljesítése, megerősítése és lebonyolítása céljából, illetve a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében nagy körültekintéssel tároljuk. A nem kötelezően kitöltött általános adatokat névtelenül, statisztikai kimutatások készítésére, publikálására és webáruházunk felhasználócentrikus továbbfejlesztésére használjuk fel.
A regisztráció során az alábbi személyes adatok megadását kérjük: vezetéknév, keresztnév, szállítási cím, számlázási cím, e-mail cím, telefonszám. (Lehetőség van mobiltelefonszám és cégnév megadására is.) Regisztrált felhasználóink ezen adatokat sikeres bejelentkezés után újabb megrendelés leadása előtt módosíthatják.

Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél cégünk partnereként működik együtt (pl. futárszolgálat).
Ebben az esetben partnereink a cégünk által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, a megrendelés teljesítésén kívül egyéb célra felhasználni, illetve további, harmadik személyeknek átadni.

Amennyiben felhasználónk igényli és a regisztrációs kérdőíven jelzi, elérhetőségeire tájékoztató anyagokat küldünk webáruházunk fejlődéséről, termékkínálatunk bővüléséről, aktuális ajánlatainkról, és megrendeléseinek adatairól. Ezen értesítésekről leiratkozási lehetőséget biztosítunk.

A petfarm.hu nem vállal felelősséget a gondossága ellenére hibásan feltüntetett árért, így a honlapot üzemeltető technikai szolgáltatónak, vagy az informatikai rendszernek felróható adatrögzítési hibákért, illetve a nyilvánvalóan téves, a termék közismert nagyságrendű árától jelentősen eltérő, irreális árra. Ilyen esetekben a petfarm.hu nem köteles a terméket a weboldalon feltüntetett hibás áron szolgáltatni, hanem a rendelés visszaigazolásában felajánlja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Megrendelő, döntése szerint vagy megrendeli a terméket a helyes áron, vagy minden hátrányos jogkövetkezmény petfarm.hu felé való érvényesítése, illetve Megrendelőt terhelő bárminemű kötelezettség nélkül elállhat vásárlási szándékától.

Jogérvényesítési lehetőségek: Cégünk minden esetben a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján jár el. A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény, valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, illetve kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is.

Regisztrált felhasználók jogai
A törvényi előírásoknak megfelelően regisztrált felhasználóink jogában áll személyes adatairól információt kérni, azokat megváltoztatni, illetve regisztrációját törölni. A regisztráció megszüntetését a kapcsolat@petfarm.hu email-címre küldött elektronikus levélen keresztül kérheti regisztrált azonosítójának és jelszavának megadásával. Ez esetben adatait töröljük rendszerünkből.

Az elektronikus szerződéskötés, a megrendelés lépései:

1. Regisztráció a webáruházba
A webáruházból való rendelés és annak teljesítésének előfeltétele a regisztrációs űrlap elküldése a megfelelő oldalakon található mezők maradéktalan és valósághű kitöltésével. Ennek elmulasztásából eredő károkért vagy az ebből fakadó zavarokért Eladó felelősséget nem vállal.

2. A termék kiválasztása, megrendelése
A megrendelés leadása során a Vevő választ a fizetési- és szállítási lehetőségek közül, és ezzel egyidejűleg elfogadja az azokhoz tartozó feltételeket. A megrendeléssel, visszaigazolással és a végszámlával létrejövő szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azt a PETFARM Kft. nem iktatja és a későbbiekben nem lesz hozzáférhető.

3. Automatikus visszaigazolás
Hogy meggyőződhessen arról, hogy sikeresen adta le rendelését és rendelési szándékát megkaptuk, webáruházunk egy automatikusan generált visszaigazoló emailt küld a regisztráció során megadott emailcímre, de ez nem jelenti a rendelés általunk történő elfogadását.

4. A rendelés elfogadása
Vásárlási szándékát regisztráljuk, és 2 munkanapon belül annak fogadásáról, valamint a rendeléssel kapcsolatos további tudnivalókról emailben tájékoztatjuk. Amennyiben rendelését nem a webáruház segítségével, hanem emailen keresztül adja le, automatikus visszajelzést nem, csak az utóbbi, a rendelés elfogadását jelentő visszaigazolást kapja meg.

5. Fizetés
Vevőnk által kiválasztott szállítási módtól függően, több fizetési módra is van lehetőség:
– készpénzes kifizetés személyes átvétel esetén
– előrefizetés banki utalás vagy postai rózsaszín csekken keresztül
– utánvétes fizetés postai küldemények, házhozszállítás esetén
– CIB bankkártyás fizetés: Bővebb leírás itt

Ügyfélszolgálat

További kérdéseivel, észrevételeivel forduljon bizalommal webáruházunk Ügyfélszolgálatához a kapcsolat@petfarm.hu e-mail címen.